2022-04-15 11:44:19• hírek • Bede Emőke

Bérgyilkossal ölette meg férjét egy Bihar megyei nő

Fotók: ebihoreanul.ro
Fotók: ebihoreanul.ro

Emberölés áldozata lett V. István, akinek eltűnését 2021. december 21-én jelentette be a családja. A bűncselekményt az érsemjéni férfi felesége és annak új szerelme, az áldozat női unokatestvére tervelték ki, és mintegy 40 ezer lejt fizettek ki egy érmihályfalvi alaknak, hogy eltegye láb alól a családfőt.

A Bihoreanul információi szerint a két nő – a feleség és István unokatestvére – már egy ideje együtt dolgoztak, s kapcsolatuk egy idő után romantikus töltetet is kapott, ezért elhatározták, hogy a férfit el kell távolítani az útból. Ahelyett azonban, hogy ezt tisztességes emberek módjára válással intézték volna el, a két nő úgy döntött, hogy inkább végleg elteszik a férfit láb alól. Az ötlet egyébként az áldozat unokatestvérének fejéből pattant ki, s azt állítva, hogy István illetlen ajánlatokkal közeledett felé, meggyőzte újdonsült szerelmét, hogy a legjobb az lesz, ha végeznek a férfival.


Mivel egyedül nem tudták véghez vinni a tervet, ezért egy „profit” hívtak segítségül. Az érmihályfalvi N. János ismert alvilági figura, behajtó, több ízben is elítélték már lopás és egyéb erőszakos cselekmények miatt. A férfi 40 ezer lejt kért, hogy eltávolítsa a képből a felszarvazott férjet. A nők belementek, s abban egyeztek meg, hogy az összeget később, részletekben fizetik ki.


Az akcióra végül december 18-án került sor, amikor is Istvánt egy érsemjéni erdő szélére csalták, ahol már felkészülve várt rá a gyilkosa és az unokatestvére.


N. János először egy fejszével sújtott le, majd egy késsel többször is megszúrták. Miután az áldozat már nem mutatott életjeleket, berakták a kocsi csomagtartójába és elvitték egy Érmihályfalva közelében található mezőre, ahol elásták. Két nappal később bejelentették István eltűnését a rendőrségen. István aggódó szerettei több felhívást is közzétettek a közösségi oldalakon, sőt a helyiek még keresőakciót is indítottak az eltűnt férfi felkutatására - akkor még nem tudták, hogy hiába.


A hatóság először eltűnés címszóval kezdett el vizsgálódni, viszont a nyomozóknak csakhamar gyanús lett a feleség, vallomásában ugyanis több inkonzekvenciát is felfedeztek. Az ügyben jelentős fordulat azonban csak azután következett be, hogy a nő bevallotta, férje után hiába kutatnak, ugyanis már nem él. Az asszony azt állította, hogy István megütötte őt, ő pedig egyszerűen csak meglökte a férjét. A férfi azonban elesett, s sajnos olyan erővel verte be fejét a padlócsempébe, hogy azonnal életét vesztette. Szembesülve tette következményével, a nő elmondása szerint teljesen bepánikolt és a holttestet a Körösbe dobta.


Az ügyészség kérésére a katasztrófavédelem alaposan átkutatta a folyót, sőt még a magyar kollégáktól is segítséget kértek. Hiába azonban minden erőfeszítés, a holttest nem került elő. A hatóság azonban nem adta fel egykönnyen: a további nyomozásoknak köszönhetően fény derült a két nő közötti romantikus viszonyra, illetve azokra a rendszeres időközönként indított tranzakciókra is, melyek által az érmihályfalvi alak „szolgálatait” fizették ki.


István unokatestvére végül szerda este tört meg. A nő elmesélte a nyomozóknak, mi történt, sőt elvezette a hatóság embereit arra a mezőre is, ahova a férfit eltemették. Az elhunyt holttestét még aznap este kiásták, illetve ezzel párhuzamosan otthonában elfogták N. Jánost is. Csütörtök reggel az ügyészek megkapták a boncolás eredményét, mely szerint az igazságügyi orvosszakértők legalább 10 szúrt sebet találtak az áldozat testén.


A vádhatóság csütörtöki közleménye szerint V. Tünde, R. Annamária és N. János is 30 napos előzetes letartóztatásba került. Az ügyben minősített emberölés gyanújával indítottak vizsgálatot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: